Universitatea Princeton va schimba denumirea unei facultăţi, pentru că poartă numele unui preşedinte american cunoscut pentru opiniile sale rasiste

  • Universitatea Princeton va elimina numele preşedintelui american Woodrow Wilson din denumirea unei facultăţi
  • Prestigioasa universitate din Liga Ivy a inversat decizia luată în urmă cu patru ani de a păstra numele
  • Din cauza opiniilor sale segregatiste, Woodrow Wilson nu este compatibil cu setul de valori promovat de Princeton
679 afișări
Imaginea articolului Universitatea Princeton va schimba denumirea unei facultăţi, pentru că poartă numele unui preşedinte american cunoscut pentru opiniile sale rasiste

Sursa foto: profimedia

Universitatea Princeton şi-a anunţat decizia de a elimina numele fostului preşedinte Woodrow Wilson din denumirea şcolii sale de politici publice din cauza opiniilor sale segregatiste. Preşedintele universităţii, Christopher Eisgruber, a inversat decizia luată acum patru ani de a păstra numele.

Pe fondul protestelor masive cauzate de moartea lui George Floyd, care au cuprins Statele Unite, prestigioasa instituţie de învăţământ din Liga Ivy a retras denumirea după ce problema a ieşit, din nou, la suprafaţă.

„Opiniile şi politicile rasiste ale lui Wilson îl fac un nume nepotrivit pentru Şcoala de Afaceri Publice şi Internaţionale Princeton şi colegiul rezidenţial”, a declarat Eisgruber într-o scrisoare adresată către mediul universitar, în urma concluziilor decretate de consiliul de administraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici