Valentin Ceauşescu cere Teatrului Odeon daune pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" într-un spectacol

Valentin Ceauşescu a dat în judecată Teatrul Odeon pentru folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu", discuţiile fiind amânate, joi, de Tribunalul Bucureşti până în 4 noiembrie, pentru ca producătorul spectacolului să îşi pregătească apărarea.

152 afișări
Imaginea articolului Valentin Ceauşescu cere Teatrului Odeon daune pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" într-un spectacol

Imagine din spectacolul de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" (Foto: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a amânat dezbaterile în acest caz pentru ca producătorul spectacolului, The Last Hour GbR să studieze dosarul. Producătorul a fost chemat în garanţie, pentru a face parte din proces, la cererea Teatrului Odeon, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Valentin Ceauşescu, Haralambie Voicilas.

De asemenea, avocatul lui Valentin Ceauşescu a cerut să studieze cererea de chemare în garanţie.

Instanţa a decis să reia dezbaterile în acest dosar în 4 noiembrie.

Teatrul Odeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât să găzduiască spectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. De asemenea, Teatrul Odeon a arătat că spectacolul nu este programat pentru a mai fi jucat.

Valentin Ceauşescu a chemat Teatrul Odeon în judecată, cerând daune morale simbolice de un leu pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" fără drept. Totodată, acesta a solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.

Spectacolul de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" s-a jucat în 9 şi 11 decembrie. În spectacol au jucat Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu.

Spectacolul despre ultimul şi cel mai celebru proces din istoria Europei a fost pus în scenă pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi a unei reconstituiri minuţioase a evenimentelor şi a decorului.

Astfel, în urma cercetărilor au rezultat şi numeroase discuţii cu participanţi la răsturnarea regimului şi la execuţia soţilor Ceauşescu. De aceea, dintre acestea au fost alese şase monologuri, ele constituind de fapt un inedit prolog al Procesului şi stabilind atmosfera din zilele Revoluţiei: un amestec de euforie, nesiguranţă şi sentiment de trădare.

Autorul şi directorul proiectului este Milo Rau.

Marca "Ceauşescu" a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi îi are ca titulari pe Valentin Ceauşescu şi pe Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu. OSIM arăta, într-un comunicat din februarie, că marca "Ceauşescu" este înregistrată pe toate clasele de produse şi servicii incluse în Clasificarea de la Nisa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici