VIDEO Documentarul "The Hunt for Transylvanian Gold", despre furtul brăţărilor de aur dacice, în premieră

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Kogainon Films prezintă în premieră filmul The Hunt for Transylvanian Gold, un documentar ce spune povestea furtului brăţărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 ianuarie, ora 17:00, la sediul muzeului.

2313 afișări
Imaginea articolului VIDEO Documentarul "The Hunt for Transylvanian Gold", despre furtul brăţărilor de aur dacice, în premieră

VIDEO Documentarul "The Hunt for Transylvanian Gold", despre furtul brăţărilor de aur dacice, în premieră (Imagine: Diana Iurkiewicz/ Arhiva Mediafax Foto)

Documentarul pune accentul pe investigaţia care a durat mai bine de zece ani şi s-a desfăşurat pe două continente: Europa şi America de Nord. Investigaţia a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe atunci procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, şi a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de către căutătorii de comori 24 de brăţări de aur dacice.

Filmul are o durată de 50 de minute şi oferă informaţii inedite despre reţelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piaţa neagră internaţională, despre vânătorii de comori, experţii în antichităţi, suspecţii arestaţi şi cele 13 brăţări recuperate. Documentarul este o producţie Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români, cât şi americani.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul: Dan Dimăncescu - consulul onorific al României la Boston, Augustin Lazăr - procurorul general al României, şi dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu - managerul MNIR.

Intrarea este liberă, în limita a 100 de locuri disponibile.

THE HUNT FOR TRANSYLVANIAN GOLD - TRAILER from Kogainon Films on Vimeo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici