VIDEO O reclamă Snickers, considerată homofobă în Spania, a fost retrasă

  • Reclama Snickers din această vară a înfuriat Spania. „Promovează homofobia, este ruşinos”, acuză cei care au văzut-o şi au analizat-o.
  • Spotul apare şi într-un moment foarte delicat în Spania: moartea lui Samuel Luiz, 24 de ani, bătut până la moarte pentru că era gay, zile trecute.
  • Cunoscutul brand de batoane de ciocolată a trebuit să retragă ultima sa reclamă de vară, lansată în Spania pentru a-şi promova îngheţata, după ce a fost lovită de critici.
3767 afișări
Imaginea articolului VIDEO O reclamă Snickers, considerată homofobă în Spania, a fost retrasă

Imagine din reclama Snickers Captură foto

Protagonistul reclamei este influencer-ul spaniol Aless Gibaja, ocupat să ceară unui barman nedumerit un „Suc de portocale sexy cu vitaminele A, B şi C”. Lângă el, un prieten schimbă priviri nedumerite cu chelnerul, care îi răspunde lui Gibaja întinzându-i o îngheţată ”Snickers”.

După o muşcătură, influencerul se transformă într-un bărbos cu voce profundă. "Mai bine?" întreabă prietenul. „Mai bine” răspunde bărbatul, în timp ce apare o suprapunere pe care scrie: „Nu eşti tu însuţi când ţi-e foame”.

Reclama a început să circule online săptămâna aceasta, provocând multe critici. Asociaţia naţională spaniolă LGBT a condamnat ferm publicitatea şi într-un tweet a subliniat: „Este ruşinos că încă există companii care continuă să perpetueze stereotipurile şi să promoveze homofobia”.

Irene Montero, ministrul spaniol al egalităţii de şanse, a scris şi pe Twitter: „Mă întreb cine ar fi putut crede că este o idee bună să foloseşti homofobia ca strategie de afaceri”.

Spotul apare şi într-un moment foarte delicat în Spania: moartea lui Samuel Luiz, în vârstă de 24 de ani, bătut până la moarte pentru că este gay, în urmă cu câteva zile.

„Confruntat cu un nou val de homofobie, inclusiv atacuri şi crime, Snickers are ideea strălucită de a crea o reclame nesimţită care spune că nu eşti tu însuţi dacă eşti feminin", a declarat Podemos, un partid al stângii spaniole.

Confruntat cu toate aceste critici, cunoscutul brand a lansat un comunicat de presă în care spune: „În această campanie publicitară am vrut să transmitem într-un mod prietenos şi uşor că foamea vă poate schimba caracterul. În niciun moment nu am intenţionat să stigmatizăm sau să jignim pe oricine".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici