Videoclipurile Vevo, principalul furnizor al YouTube, vizualizate de 6 miliarde de ori lunar

Videoclipurile de pe platforma Vevo, principalul furnizor de conţinut al site-ului de partajare de fişiere video YouTube, sunt vizualizate în fiecare lună de aproximativ 6 miliarde de ori.

873 afișări
Imaginea articolului Videoclipurile Vevo, principalul furnizor al YouTube, vizualizate de 6 miliarde de ori lunar

Videoclipurile Vevo, principalul furnizor al YouTube, vizualizate de 6 miliarde de ori lunar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Videoclipurile Vevo - o platformă care este controlată de Universal Music Group şi Sony Music Entertainment - au atras aproximativ 6 miliarde de vizualizări în luna decembrie, cu 45% mai mult faţă de perioada similară a anului 2012, a declarat Rio Caraeff, Chief Executive Officer (CEO) al platformei.

Potrivit acestuia, circa 65% dintre videoclipurile Vevo sunt vizionate de pe telefoane mobile.

"La nivel mondial, totul se rezumă la tehnologia mobilă", a declarat Rio Caraeff, marţi, în timpul unei conferinţe organizate la Miami. "Telefoanele mobile, tabletele şi televizoarele sunt dispozitivele care atrag majoritatea vizualizărilor", a spus Caraeff.

Acesta a precizat că din ce în ce mai mulţi oameni vizionează videoclipuri Vevo de pe smartphone-uri, tablete şi dispozitive TV conectate la internet, de tipul Apple TV, Roku şi XBox.

Din cele aproximativ 6 miliarde de vizualizări pe lună, 5 miliarde provin de la persoane din afara SUA, în special din ţări precum Marea Britanie şi Germania, a mai spus Caraeff.

Platforma Vevo este disponibilă în peste 13 ţări (între care nu se numără şi România, n.r.) şi urmează să fie lansată în curând şi în Mexic.

Cel mai vizualizat videoclip Vevo din toate timpurile este "Baby" al cântăreţului Justin Bieber, care are peste un miliard de vizionări, potrivit cifrelor furnizate de platformă. Anul trecut, videoclipul "Just Give Me a Reason" al cântăreţei Pink se situa pe primul loc în topul celor mai vizualizate videoclipuri Vevo.

Compania Vevo are sediul central în New York, acţionarul majoritar al acesteia fiind Sony Music Entertainment şi Universal Music Group, în timp ce acţionarul minoritar este Abu Dhabi Media.

Vevo este principalul furnizor de conţinut al YouTube. Parteneriatul celor două companii datează din anul 2009 şi s-a încheiat în decembrie 2012, însă a fost reînnoit temporar în timp ce reprezentanţii YouTube şi Vevo au negociat o prelungire a acestuia.

În iulie 2013, site-ul YouTube, deţinut de grupul Google, a anunţat că a făcut o investiţie în Vevo, după cum informa la momentul respectiv variety.com.

La momentul respectiv Billboard relata că YouTube deţine aproximativ 7% din platforma Vevo, în care a investit o sumă cuprinsă între 40 şi 50 de milioane de dolari.

Potrivit lui Rio Caraeff, Chief Executive Officer (CEO) al Vevo, platforma poartă discuţii cu potenţiali investitori pentru a-şi extinde operaţiunile, refuzând să precizeze despre ce investitori este vorba. Însă, conform publicaţiei The Wall Street Journal, reprezentanţii Vevo au purtat discuţii în acest sens cu firma internaţională de servicii financiare Guggenheim Partners.

Săptămâna trecută, Vevo şi-a extins parteneriatul cu grupul Yahoo, care a început în 2012. Ca urmare a acestui parteneriat videoclipurile Vevo vor fi disponibile pe platforma de conţinut video a Yahoo, Yahoo Screen, în SUA şi Canada.

Este de aşteptat ca acest parteneriat să fie extins în curând şi în Marea Britanie, Germania, Spania, Franţa şi Italia, dar şi pe aplicaţia pentru smartphone a Yahoo Screen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici