Vlad Petreanu demisionează de la Antena 3 şi merge la B1 TV

Jurnalistul Vlad Petreanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că demisionează de la Antena 3 şi îşi va înceta colaborarea cu trustul Intact, urmând să preia un nou proiect la postul B1 TV.

6137 afișări
Imaginea articolului Vlad Petreanu demisionează de la Antena 3 şi merge la B1 TV

Vlad Petreanu demisionează de la Antena 3 şi merge la B1 TV (Imagine: www.antena3.ro)

Vlad Petreanu, prezentatorul emisiunii "Săptămâna de ştiri" de la Antena 3, alături de Alice Iacobescu, a scris joi pe blogul său că a anunţat conducerea acestui post că va demisiona, urmând să fie încheiate formalităţile necesare.

"Conducerea a zis, în esenţă, că a înţeles. Urmează formalităţi. Rămânem, deci, cu un trecut comun - până la un punct, când fiecare începuse, oricum, să vadă viitorul altfel. Restul a fost doar aşteptare", comentează jurnalistul pe blogul său. În final, Petreanu le mulţumeşte celor cărora le datorează atât "bunele", cât şi "relele" din ultimii 13 ani din viaţa sa profesională.

Contactat de MEDIAFAX, Petreanu a declarat că presupune că va urma o despărţire amiabilă şi că a acceptat o ofertă din partea postului B1 TV, unde va prelua un nou proiect, tot în zona actualităţilor.

Directorul general al postului Antena 3, Mihai Gâdea, a declarat pentru MEDIAFAX că se va urmări o despărţire amiabilă şi că îi doreşte mult succes lui Petreanu în noul său proiect.

Până în septembrie 2010, Vlad Petreanu a coordonat şi prezentat la Antena 3 emisiunea "Reporter Special". Pe 24 septembrie, Mihai Gâdea a anunţat că această emisiune a fost suspendată , iar echipa care o realiza se va ocupa de un proiect mai mare.

Anterior, Vlad Petreanu a ocupat, până la 1 decembrie 2007, funcţia de director editorial al Departamentului Ştiri Antena 3, departament care realizează şi "Observatorul", emisiunea de ştiri a postului Antena 1. El a realizat şi emisiunea "Blog FM", la News FM, radioul de ştiri al trustului Intact.

Înainte de a lucra în televiziune, Vlad Petreanu a fost ziarist de presă scrisă. El a debutat la cotidianul Azi, unde a lucrat între 1990 şi 1993. A fost coordonator al bilunarului Student şi al săptămânalului de analiză politică Puterea, redactor-şef adjunct al cotidianului Ultimul cuvânt şi redactor-şef al cotidianului Jurnalul Naţional. În televiziune a intrat în 1994, fiind, pe rând, reporter, editor coordonator, prezentator şi director al Departamentului de Ştiri la Tele 7 abc. Din 1998 a lucrat la Antena 1.

Televiziunea Antena 3 face parte din trustul de media Intact, controlat de familia Voiculescu. Intact Media Group deţine şi televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena Internaţional, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară, Financiarul, Felicia, Top Gear şi Confidenţial.

Televiziunea generalistă B1 TV, controlată de familia Păunescu, a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii. În februarie anul acesta, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat noua grilă de programe a postului B1, având în centru conceptul de infotainment şi care include mai multe emisiuni de ştiri, talk-show-uri de actualitate, un late-night show de divertisment şi mai puţine filme.

Modificările s-au produs în contextul în care Sorin Oancea, fost director general al Antena 3 până în mai 2010, a devenit acţionar al B1. CNA a aprobat, în data de 14 decembrie 2010, preluarea licenţei audiovizuale a B1 de societatea B1 TV Channel SRL, în care sunt acţionari Sorin Oancea (director general al postului) - 50% şi News Television (România) SRL din Bucureşti - 50%. Sorin Oancea deţine şi funcţia de director general al societăţii B1 TV Channel SRL, având un mandat de patru ani, care va expira în noiembrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici