Acţionarul majoritar al Napolact confirmă închiderea fabricii de la Ţaga

Acţionarul majoritar al societăţii Napolact Cluj-Napoca, compania olandeză FrieslandCampina, confirmă închiderea fabricii din comuna Ţaga, judeţul Cluj, susţinând că au scăzut vânzările din cauza interesului scăzut pentru specialităţile de brânzeturi româneşti.

1231 afișări
Imaginea articolului Acţionarul majoritar al Napolact confirmă închiderea fabricii de la Ţaga

Acţionarul majoritar al Napolact confirmă închiderea fabricii de la Ţaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de compania FrieslandCampina, decizia de închidere a fabricii din Ţaga, unde se produce brânza de Năsal, a fost luată ca urmare a "interesului scăzut pe care consumatorii români îl au pentru specialităţile de brânzeturi româneşti", fapt care a dus la scăderea vânzărilor.

"Unitatea de producţie de specialităţi de brânză, deţinută de compania FrieslandCampina în comuna Ţaga, este funcţională până la 1 iunie, dată de la care va intra în conservare. Decizia a fost luată ca urmare a interesului scăzut pe care consumatorii români îl au pentru specialităţile de brânzeturi româneşti. Acest fapt a dus la scăderea continuă a vânzărilor şi, implicit, a producţiei, deşi compania a făcut investiţii foarte mari în campanii de promovare a gamei de brânzeturi de la Ţaga. Compania va continua să comercializeze produsele existente în stoc, iar atunci când contextul pieţei va fi favorabil, iar preferinţele de consum ale românilor în ceea ce priveşte brânza se vor schimba, nu exclude posibilitatea repornirii producţiei în această unitate", se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei FrieslandCampina adaugă că cei 12 angajaţi ai unităţii din Ţaga "vor beneficia de pachete compensatorii conform contractului colectiv de muncă".

Viceprimarul comunei Ţaga, Emil Sabău, declara, marţi, corespondentului MEDIAFAX că acţionarul majoritar al societăţii Napolact Cluj-Napoca va închide fabrica din comună, angajaţii primind deja preavizele.

"Oamenii au primit, luni, preaviz de 15 zile, iar fabrica se va închide. E dureros ce se întâmplă şi cu angajaţii, care sunt locuitori ai comunei, dar şi cu brandul românesc, care este brânza de Năsal şi care va dispărea. E păcat că nimeni nu intervine pentru salvarea acestui brand, cunoscut în lumea întreagă. La Ţaga se fabrică brânza de Năsal într-o grotă unde este o bacterie unică, iar aceasta dă gustul specific al brânzei", spunea Sabău.

La rândul său, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, declara, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că FrieslandCampina nu este obligată să anunţe agenţia despre disponibilizarea angajaţilor, pentru că numărul acestora este mai mic de 30 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici