Administratorul judiciar al Asmita spune că în 2 ani a vândut locuinţe în complex de 10,2 milioane euro

Administratorul judiciar al Asmita Gardens a anunţat că a vândut în doi ani de administrare 113 apartamente, în valoare de 10,2 milioane euro, în complexul imobiliar din apropierea Lacului Văcăreşti, compus din 765 de locuinţe, astfel că 55% din ansamblu a fost contractat în şase ani.

151 afișări
Imaginea articolului Administratorul judiciar al Asmita spune că în 2 ani a vândut locuinţe în complex de 10,2 milioane euro

Administratorul judiciar al Asmita spune că în 2 ani a vândut locuinţe în complex de 10,2 milioane euro (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Meidafax Foto)

Suma totală obţinută din vânzarea de locuinţe a contribuit la diminuarea datoriilor Asmita către creditorul majoritar, Alpha Bank, cu peste 20%, se arată într-un comunicat al Euro Insol, administratorul complexului rezidenţial.

Din cei 113 cumpărători, 60% au ales plata integrală la achiziţionarea locuinţelor, 23% au cumpărat apartamentele în sistem de rate la dezvoltator şi 17% au apelat la credite bancare.

În perioada 2008-2010, preţul mediu de vânzare al unei locuinţe în Asmita Gardens era de 1.600 euro/mp. După deschiderea procedurii insolvenţei, luna noiembrie 2011, apartamentele s-au valorificat la un preţ mediu începând de la 1.000 euro/mp. De la startul construcţiei, în anul 2007, au fost vândute aproximativ 55% din numărul total de 765 de apartamente, în prezent complexul rezidenţial fiind locuit de 1.000 de persoane.

Complexul imobiliar este compus din şapte turnuri cu un număr total de 765 de apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 de apartamente studio, 7 penthouse-uri, 5.900 mp de spaţii comerciale şi 9.000 mp pătraţi de grădini, locuri de joacă pentru copii şi spaţii verzi.

Asmita Gardens reprezintă cel mai mare complex rezidenţial din Romania, atât ca valoare a proiectului (120 milioane de euro) cât şi ca număr de apartamente.

Ansamblul se particularizează prin cele mai înalte turnuri din Bucureşti, având între 16 şi 24 de etaje.

În 7 noiembrie 2011ansamblul a intrat în insolvenţă, la cererea creditorului majoritar Alpha Bank, care are o expunere de 70 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici