Afacerile din comerţul auto au scăzut în aprilie cu 4,7%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, ca serie brută, a scăzut în aprilie cu 4,7% faţă de luna anterioară, iar afacerile din serviciile prestate populaţiei s-au redus cu 0,4%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

256 afișări
Imaginea articolului Afacerile din comerţul auto au scăzut în aprilie cu 4,7%

Afacerile din comerţul auto au scăzut în aprilie cu 4,7% (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Scăderea afacerilor din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fost cauzată de reducerea vânzărilor de piese şi accesorii pentru autovehicule (-8,7%), a celor de motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-4,8%), a activităţilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-3,6%) şi a comerţului cu autovehicule (-2,5%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut în aprilie, faţă de martie, cu 1,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri s-a redus ca urmare a diminuării activitǎţii agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-10,3%), a altor activităţi (-3,8%) şi activităţilor hotelurilor şi restaurantelor (-2,1%). Creşteri s-au înregistrat la activităţi de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+11,5%), jocurile de noroc (+3,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,6%).

Ca serie ajustată, serviciile de piaţă prestate populaţiei, în aprilie faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 4,1%.

Comparativ cu aceeaşi lună din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 0,3%, datorată reducerilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-57,2%), la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,3%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (+0,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+ 0,1%).

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul afacerilor pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut pe total cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a crescut în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cu 8,5% ca serie brută şi cu 9,6% ca serie ajustată.

În primele patru luni ale anului, faţă de ianuarie-aprilie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 3,5% ca serie brută şi cu 5,3% ca serie ajustată.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atât ca serie brută cu 7,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici