Afacerile grupului de construcţii Menatwork au crescut cu 15% anul trecut, la 44 milioane euro

Grupul de firme Menatwork, producător şi furnizor de soluţii complete pentru construcţii, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 44 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de 2012.

184 afișări
Imaginea articolului Afacerile grupului de construcţii Menatwork au crescut cu 15% anul trecut, la 44 milioane euro

Afacerile grupului de construcţii Menatwork au crescut cu 15% anul trecut, la 44 milioane euro (Imagine: Shutterstock)

"Rezultatele sunt în linie cu obiectivele stabilite la începutul lui 2013, când ne-am propus ca fiecare din cele 11 firme ale grupului să termine anul cu afaceri pe plus, iar la nivel de grup cu o creştere de minim 10 procente", se arată într-un comunicat al Menatwork.

Reprezentanţii grupului precizează că investiţiile derulate de Menatwork în cei 20 de ani de activitate pe piaţa locală au depăşit 35 milioane euro, sumele fiind direcţionate în principal în producţie, pentru achiziţia de utilaje industriale şi linii tehnologice automatizate, dar şi către mărirea suprafeţei depozitelor, creşterea parcului auto şi dezvoltarea produse şi servicii.

În condiţiile în care piaţa nu a dat semne de revenire în ultimii ani, grupul s-a adaptat cerinţelor actuale prin identificarea unor noi arii de business, care au contribuit la consolidarea activităţii pe plan local, dar şi la export, arată sursa citată.

"Pe lângă planul investiţional derulat pe parcursul celor 20 de ani de activitate, o contribuţie semnificativă la creşterea afacerilor a avut-o procesul de reorganizare a firmelor membre în centre de profit, proces pe care am reuşit să îl finalizăm la începutul anului curent. Am fost nevoiţi să ne adaptăm la situaţia pieţei atât prin reorganizarea internă, cât şi prin dezvoltarea unor noi segmente de activitate, precum agricultura şi eficienţa energetică. Pentru asta a trebuit să investim în noi unităţi de producţie şi în trainingul specialiştilor noştri", a declarat, în comunicat, proprietarul Menatwork, Luigi Caverni.

Pentru anul în curs, grupul Menatwork vizează menţinerea ritmului de creştere a afacerilor înregistrat în anul anterior.

Compania Galileo, importator şi distribuitor de materiale pentru construcţii, amenajări şi finisaje, deţine cea mai mare pondere în business-ul grupului.

Din Menatwork mai fac parte firmele Quattro Pavimente Tehnice (producător şi importator de pardoseli), Prometal (producător de plafoane metalice şi distribuitor de sisteme de plafoane), Metalwork (producător de profile şi accesorii metalice), V.E.M. Proiect Lighting (producător şi importator de aparate de iluminat şi materiale electrice) şi Carson Est (producător de structuri metalice pentru instalarea sistemelor de pardoseli tehnice supraînălţate).

Cu activitate comercială şi de prestări servicii în domeniul construcţiilor, în Menatwork se regăsesc şi firmele Arhimede Import-Export, Menatwork Instalaţii, Svelt Profesional, Insula Energiei şi Arca Studio Construct.

Menatwork deţine un parc administrativ şi industrial în Bucureşti, cu o suprafaţă de 90.000 de mp, precum şi o reţea comercială, în Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Constanţa şi Bacău.

În fabricile şi în reţeaua de distribuţie ale grupului activează în prezent peste 300 angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici