Air France vrea să concedieze 1.500 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile

Compania Air France, divizie a Air France-KLM, a anunţat că vrea să recurgă la concedierea voluntară a 1.500 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile şi a-şi adapta operaţiunile la activitatea scăzută din sectorul transportului de pasageri şi marfă.

16 afișări
Imaginea articolului Air France vrea să concedieze 1.500 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile

Directorul general al Air France, Pierre-Henri Gourgeon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul aerian intenţionează, de asemnea, să micşoreze cu 5% capacitatea de transport de pasageri şi cu 15% pe cea de transport de mărfuri.

"Calendarul şi modalităţile de punere în aplicare a acestui plan vor fi discutate săptămâna viitoare", a anunţat conducerea companiei.

Directorul general al Air France, Pierre-Henri Gourgeon, a indicat, la afârşitul lunii iulie, că va adopta un program social bazat în principal pe concedieri voluntare şi măsuri de mobilizare geografică şi profesională.

Transportatorul aerian a raportat pentru primele şase luni o scădere a numărului de pasageri de 6,7%. Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), care include 230 de companii aeriene, respectiv 93% din traficul aerian internaţional, a estimat pierderile totale ale industriei, pentru acest an, la nouă miliarde de dolari, iar pentru primul semestru asociaţia a anunţat o pierdere de şase miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici