Alin Barbu preia conducerea Bursei de Valori Bucureşti

Alin Barbu asigură conducerea Bursei de Valori Bucureşti, în contextul în care fostul director general, Ludwik Sobolewski, a decis să nu îşi mai exercite mandatul, după ce contractul a expirat luni, potrivit unei informări publicate miercuri de instituţie.

151 afișări
Imaginea articolului Alin Barbu preia conducerea Bursei de Valori Bucureşti

Alin Barbu preia conducerea Bursei de Valori Bucureşti

„Directorul General Adjunct, gomnul Alin Barbu, reprezintă legal Societatea şi asigură conducerea zilnică şi nemijlocită a BVB, potrivit Actului Constitutiv, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Societăţii şi hotărârilor Consiliului Bursei”, se arată în comunicat.

Alin Barbu este director-conducător autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, exercită conducerea şi are prerogative specifice activităţii de operator de piaţă / sistem a Societăţii din anul 2009, potrivit BVB.

La data de 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorului general Ludwik Sobolewski, fapt care crează o situaţie juridică neobişnuită. Decizia Consiliului Bursei nr.71/1 iulie 2013, ce a stat la baza aprobării ASF prin decizia 616/21 august 2013, nu a prevăzut un termen pentru numirea lui Sobolewski în calitatea de director general, iar decizia de aprobare a contractului de mandat a fost una separată, care nu a prevăzut încetarea calităţii de director general la încetarea contractului de mandat, se arată într-un alt comunicat al instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici