Angajaţii unei fabrici Renault din Franţa vor intra anul viitor în şomaj, între 60 şi 70 de zile

Angajaţii unei uzine franceze a Renault vor intra, anul viitor, timp de 60-70 de zile, în şomaj parţial din cauza cererii slabe pentru modelele Espace şi Laguna, singurele produse în această unitate.

25 afișări
Imaginea articolului Angajaţii unei fabrici Renault din Franţa vor intra anul viitor în şomaj, între 60 şi 70 de zile

Angajaţii unei fabrici Renault din Franţa vor intra anul viitor în şomaj, între 60 şi 70 de zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, salariaţii uzinei Sandouville pentru linia de asamblare a modelului Espace vor fi afectaţi de 70 de zile de şomaj parţial. Totodată, angajaţii care lucrează la asamblarea modelul Laguna vor intra în şomaj timp de 61 de zile, potrivit uniunii sindicale Confederaţia Generală a Muncii.

Un reprezentant al uniunii apreciază că unitatea nu va produce mai mult de 53.000 de vehicule în 2011, faţă de 69.000 de unităţi estimate pentru acest an, în condiţiile în care uzina a fost extinsă în 2000 pentru a asambla 400.000 de autovehicule pe an.

"Putem vorbi de vânzări slabe, dar şi Renault a preferat Coreea pentru fabricarea Latitude, în dauna Sandouville", a spus el, adăugând că, în pofida recurgerii "masive" la şomaj, doar 816 de salariaţi din cei 2.300 câţi are uzina în total vor fi "în plus" la sfârşitul anului viitor.

Fabrica de la Sandouville va asambla o autoutilitară care va fi lansată în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici