Apărarea, Internele, SPP şi SRI au rămas fără carburanţi. Guvernul apelează la rezervele de stat

Ministerul Apărării şi cel de Interne, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) au rămas fără carburanţi pentru vehiculele cu care derulează operaţiuni NATO, respectiv asigură protecţia demnitarilor, astfel că Guvernul este obligat să apeleze la rezervele de stat.

912 afișări
Imaginea articolului Apărarea, Internele, SPP şi SRI au rămas fără carburanţi. Guvernul apelează la rezervele de stat

Apărarea, Internele, SPP şi SRI au rămas fără carburanţi. Guvernul apelează la rezervele de stat (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru a face posibilă folosirea în continuare a vehiculelor de către aceste instituţii, Guvernul a decis să scoată din rezervele de stat, în regim de urgenţă, zeci de tone de motorină, benzină şi, nu şi pentru SPP, petrol pentru turboreactoare.

Guvernul îşi explică decizia de a apela la rezervele de stat prin faptul că în bugetul de stat nu sunt suficienţi bani pentru a acoperi integral cheltuielile pentru furnizarea de carburanţi şi justifică urgenţa prin faptul că, dacă nu sunt asiguraţi rapid carburanţii necesari, funcţionarea acestor instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale va fi "grav perturbată", având în vedere lipsa acută a carburanţilor strict necesari.

Executivul exemplifică inclusiv situaţiile la care se poate ajunge, şi anume imposibilitatea desfăşurării misiunilor de asigurare a protecţiei oficialilor români şi străini, blocarea misiunilor antiteroriste şi a transportului corespondenţei secrete şi oficiale pe întreg teritoriul ţării, precum şi amânarea, replanificarea sau chiar "anularea" unor angajamente asumate ca parte din contribuţia naţională la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară ori de poliţie aeriană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici