Autorităţile americane au făcut anul trecut plăţi necuvenite de aproape 100 miliarde de dolari

Autorităţile americane estimează că au făcut anul trecut plăţi de aproape 100 de miliarde de dolari către persoane care nu aveau dreptul să primească banii respectivi, precum acordarea de ajutor de şomaj unor oameni cu loc de muncă şi plata de tratamente medicale care s-ar putea să nu fi fost necesare.

236 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane au făcut anul trecut plăţi necuvenite de aproape 100 miliarde de dolari

Autorităţile americane au făcut anul trecut plăţi necuvenite de aproape 100 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock)

Plăţile necuvenite s-au ridicat la 97 miliarde de dolari anul trecut, potrivit estimărilor agenţiilor federale.

Suma ar putea fi chiar mai mare, potrivit unei subcomisii din Congres care analizează cheltuielile statului, transmiste AP.

Plăţile necuvenite au atins un maxim istoric de 121 miliarde de dolari în 2010, însă valoarea acestora a scăzut treptat ulterior.

"Nimeni nu ştie exact cât de mulţi bani ai contribuabililor sunt irosiţi prin plăţi necuvenite, dar estimarea guvernului federal este de peste 500 de miliarde de dolari în ultimii cinci ani", a declarat John Mica, membru în Camera Reprezentanţilor.

Mica este şeful subcomisiei Camerei Reprezentanţilor însărcinată cu supravegherea activităţii guvernului federal.

Agenţiile federale trebuie să estimeze valoarea plăţilor necuvenite pe care consideră că le-au efectuatpe parcursul anului încheiat. Unele dintre acestea sunt rezultat al fraudelor, în timp ce altele, neintenţionate, sunt cauzate de erori ale funcţionarilor publici.

Bugetul federal al SUA s-a ridicat în anul fiscal 2013 la 3.450 de miliarde de dolari, în timp ce deficitul bugetar, de 680 de miliarde de dolari, a reprezentat 4,1% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici