Banca JPMorgan cere angajaţilor să contribuie la plata unei amenzi de 500 milioane lire

Banca americană JPMorgan Chase a cerut unui număr de 2.000 actuali sau foşti angajaţi să contribuie la plata unei sancţiuni convenită cu autorităţile britanice pentru a pune capăt investigaţiei privind utilizarea unui trust offshore pentru plata bonusurilor.

246 afișări
Imaginea articolului Banca JPMorgan cere angajaţilor să contribuie la plata unei amenzi de 500 milioane lire

Banca JPMorgan cere angajaţilor să contribuie la plata unei amenzi de 500 milioane lire (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Banca a cerut angajaţilor care au beneficiat de pe urma acestui trust să contribuie "cu cel puţin câteva sute de milioane de lire" dacă doresc aplanarea conflictului cu autorităţile fiscale din Marea Britanie, a afirmat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Banca şi angajaţii vizaţi de anchetă ar putea avea de plată aproximativ 500 milioane lire sterline (800 milioane dolari), potrivit Financial Times.

Politicienii, opinia publică şi autorităţile din Marea Britanie au luat în vizor marile companii multinaţionale active în ţară, precum Google, Amazon.com sau Starbucks, care utilizează metode complicate de contabilitate pentru a reduce la minimum taxele pe care le datorează în ţară.

Cancelarul George Osborne, ministrul de Finanţe al Marii Britanii, a declarat săptămâna trecută că guvernul va face investiţii la departamentul care se ocupă de multinaţionale în cadrul Fiscului.

Acţiunea împotriva JPMorgan se referă la un trust înfiinţat în urmă cu 20 de ani în Jersey, unde au fost depuse bonusuri către angajaţi pentru a se evita plata taxelor aferente. Banii nu puteau fi repatriaţi fără achitarea impozitelor aferente.

Dacă licitaţia deschisă de JPMorgan nu va genera suficienţi bani pentru achitarea înţelegerii cu autorităţile, banca va acoperi diferenţa şi îi va exclude din acord pe angajaţii care nu au participat. Aceştia vor fi astfel vulnerabili la continuarea anchetei şi la plata unei taxe de 52% pe banii deţinuţi în trust.

De asemenea, angajaţii care nu doresc să participe pot ataca în justiţie revendicările guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici