Banca Mondială: 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a căuta un loc de muncă

Doar 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a căuta un loc de muncă şi doar 5% din români folosesc internetul pentru a descărca documente oficiale de pe site-urile publice, potrivit ultimului raport publicat marţi de Banca Mondială.

163 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială: 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a căuta un loc de muncă

Banca Mondială: 20% din şomerii din România folosesc internetul pentru a căuta un loc de muncă (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)

Potrivit raportului Băncii Mondiale, la categoria celor angajaţi, aproape nici unul nu lucrează de acasă, folosind internetul, e-mailul şi telefonul, comparativ cu peste 10%, cota înregistrată în Europa de Vest şi de Nord.

În România, mai puţin de 10% din firme utilizează cloud-ul, iar antreprenorii se confruntă cu mai multe piedici în sectorul serviciilor care stau în calea adoptării tehnologiei digitale.

Raportul Băncii Mondiale precizează că inegalităţile existente în Uniunea Europeană s-ar putea mări, în contextul în care este mai probabil ca muncitorii calificaţi să folosească internetul pentru a găsi un loc de muncă sau să pariticipe la reţele profesionale.

Ţările din Uniunea Europeană trebuie să realizeze politici pentru a ajuta muncitorii să se adapteze la noile locuri de muncă create de Internet dacă vor să evite creşterea inegalităţii şi a excluziunii în regiune, notează raportul Băncii Mondiale.

Mai mult, accesul aproape universal la internet nu a fost suficient pentru ca ţările din UE să beneficieze de oportunităţile create de tehnologiile digitale, fiind nevoie de mai mult pentru a dezvolta politici pentru a uşura accesul, conectând muncitorii la joburile din domeniul digital, menţionează raportul citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici