Banca Mondială ar putea acorda 400 milioane de euro României în luna septembrie

Banca Mondială (BM) ar putea acorda României un împrumut de 400 de milioane de euro în luna septembrie, a declarat pentru Bloomberg Cătălin Păuna, economistul-şef al Biroului din România al BM.

243 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială ar putea acorda 400 milioane de euro României în luna septembrie

Banca Mondială ar putea acorda 400 milioane de euro României în luna septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Plata depinde de aprobarea în Parlament a legii privind coplata în sistemul de sănătate, de progresul Guvernului în implementarea legii salarizării unitare şi de aprobarea reformelor referitoare la cheltuielile publice pentru următorii trei ani", a afirmat Păuna.

România a încheiat la sfârşitul lunii martie cu FMI un nou acord de tip preventiv, pentru doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la instituţia financiară internaţională. Acordul va fi însoţit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la BM.

De asemenea, România a semnat în primăvara anului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a făcut parte dintr-un pachet de asistenţă financiară de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul, UE, BM şi alte instituţii financiare internaţionale. Programul s-a încheiat în luna martie a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici