Băsescu: România a afirmat intenţia de participare la Uniunea bancară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că în cadrul Consiliului European a afirmat intenţia României de a participa la Uniunea Bancară, având în vedere că 75% din piaţa bancară a României este ocupată de bănci din zona euro.

226 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România a afirmat intenţia de participare la Uniunea bancară

Băsescu: România a afirmat intenţia de participare la Uniunea bancară (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele a mai anunţat că în cadrul Consiliului a constatat că a fost adoptat regulamentul privind Mecanismul unic de Rezoluţie bancară, ceea ce înseamnă că cei doi piloni au în acest moment, regulament.

"Primul era Regulamentul de Supraveghere bancară, iar cel de-al doilea regulament, care lipsea, era Regulamentul de rezoluţie bancară. Speranţa este că va fi validat de Parlament, în aşa fel încât, din 2015, Uniunea Bancară să poată funcţiona", a spus şeful statului.

Preşdintele a mai arătat că 2014 va fi un an în care vor fi evaluate băncile din zona euro în primul rând.

"Cu această ocazie, am afirmat intenţia României de a participa la Uniunea Bancară, având în vedere că pe piaţa bancară a României îşi desfăşoară activitatea cele mai multe bănci din zona euro, 75% din piaţă fiind ocupată de bănci din zona euro", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai arătat că, în privinţa politicilor de ocupare, s-a pus accent pe principala piesă a acestor politici care reprezintă respectarea recomandărilor de ţară, din cadrul semestrului european.

"S-a pus un accent deoasebil pe politica de ocupare a forţei de muncă. Vreau să vă spun că Guvernul României a transmis planul destinat ocupării forţei de muncă tinere, care este finanţată cu sume foarte importante, România având alocate, în primă fază, 400 de milioane de euro, pentru ocuparea, crearea de locuri de muncă pentru tineri până în 25 de ani", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici