BCR are 216 milioane euro pentru "Prima Casă 2" şi acordă creditele la o dobândă de 4,6% pe an

BCR are alocate aproape 216 milioane euro pentru programul "Prima Casă 2", iar aproape 100 de dosare sunt deja în curs de aprobare, se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

46 afișări
Imaginea articolului BCR are 216 milioane euro pentru "Prima Casă 2" şi acordă creditele la o dobândă de 4,6% pe an

BCR are 216 milioane euro pentru "Prima Casă 2" şi acordă creditele la o dobândă de 4,6% pe an (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, la o valoare medie a unui credit de 41.000 euro (media în cadrul programului "Prima Casă 1"), BCR ar putea acorda peste 5.000 de credite. Banca acordă împrumuturile la o dobândă de 4,6% pe an, fără comisioane lunare sau de acordare.

"Susţinem în mod special construirea de locuinţe noi ca parte foarte importantă a programului Prima Casă. Împreună cu Asociaţia Română a Băncilor şi FNGCIMM pregătim procedura optimă pentru garantarea şi finanţarea construcţiilor noi", a declarat Martin Skopek, vicepreşedinte retail BCR.

Aproape 100 de dosare sunt în curs de aprobare pentru credite prin programul "Prima Casă 2", semnarea lor fiind estimată pentru prima săptămâna de derulare a programului. O treime din dosarele în curs de aprobare la BCR în acest moment sunt din Bucureşti, restul fiind aplicaţii din provincie.

În prezent, valoarea medie a unui împrumut solicitat se situează în jurul a 50.000 euro în Capitală şi 37.000 euro în provincie.

BCR a fost liderul programului "Prima Casă 1", cu peste 8.000 de credite acordate, în valoare toatală de peste 330 de milioane de euro. La o valoare medie a împrumutului de 41.000 euro (media în cadrul programului Prima Casă 1), rata lunară medie conform condiţiilor din cadrul programului Prima Casă 2 este 263 euro în condiţiile unui avans minim de 2.156 euro şi o perioadă de plată a creditului de 30 de ani.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că pentru programul "Prima Casă 2" a fost semnată convenţia cadru cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional de luni, când clienţii pot depune cereri de finanţare.

Pentru anul în curs, fondul de garantare pentru Prima Casă este de 700 de milioane de euro.

Potrivit modificărilor la program, operate de Guvern în luna februarie, creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" va fi garantat în limita a 60.000 euro pentru imobile vechi ori deja începute şi 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi. Anterior modificării, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinţe, indiferent de anul construcţiei, au fost garantate de stat în limita a 60.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici