BCR ţine unităţi deschise în weekend pentru a da credite Prima Casă

Banca Comercială Română (BCR) menţine unele unităţi deschise sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 09:00 - 13:00, pentru a acorda credite Prima Casă şi a epuiza plafonul disponibil, în limita căruia estimează că va mai aproba încă 1.500 de astfel de împrumuturi.

1682 afișări
Imaginea articolului BCR ţine unităţi deschise în weekend pentru a da credite Prima Casă

BCR ţine unităţi deschise în weekend pentru a da credite Prima Casă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Clienţii care au venit în unităţile BCR la prima ediţie a «Zilei Uşilor Deschise», desfăşurată în perioada 26-27 februarie au fost în număr mare. Câteva sute de persoane au cerut informaţii despre programul Prima Casă 3. Preconizăm că până la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casă 3 să mai acordăm peste 1.500 de credite", a declarat, într-un comunicat, Ştefan Coroianu, director executiv direcţia managementul produselor de retail în cadrul BCR.

BCR a primit, de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, cel mai mare plafon, însumând 64 milioane de euro, pentru acordarea de credite în cadrul programului guvernamental Prima Casă 3. Banca a anunţat, la finele lunii februarie, înainte de prima ediţie a "Zilei Uşilor Deschise", că a aprobat de la începutul programului Prima Casă 3 credite în valoare de aproximativ 30 milioane euro.

În cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casă, valoarea medie a unui credit acordat de către BCR a fost de peste 40.000 euro.

Persoanele care solicită un credit Prima Casă de la BCR până pe data de 14 aprilie, iar până la data de 14 iunie 2011 se acordă împrumutul, intră automat în tragerea la sorţi ce are ca premii 10 vouchere a câte 1.000 euro fiecare (contravaloarea în lei), pentru achiziţia de electrocasnice.

Banca acordă credite în euro atât pentru achiziţia, cât şi pentru construcţia de locuinţe, cu un avans minim de 5%. Dobânda practicată este de 4,844% pe an pentru clienţii care îşi încasează salariul la BCR, au avut un comportament bun de plată la creditele contractate la bancă, formată din EURIBOR la trei luni plus 3,75 puncte, şi de 5,044% pe an, egală cu EURIBOR la trei luni plus 3,95 puncte, pentru persoanele care nu au o relaţie cu banca. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiză.

De exemplu, pentru un credit în valoare totală de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunară este de 210,93 euro, calcul valabil în martie 2011, pentru clienţii cu istoric BCR, dobândă variabilă 4,844% pe an, DAE se ridică la 5,46%, iar valoarea totală plătibilă este de 79.494 euro. Comisioanele bancare sunt 0%, iar comisionul anual datorat FNGCIMM este de 0,49%, aplicat la soldul creditului. În plus, costul de evaluare al apartamentului este de 300 de lei, inclusiv TVA.

În etapele anterioare ale programului Prima Casă, cei mai mulţi dintre clienţii BCR care au beneficiat de un astfel de credit sunt bărbaţi (80%), iar perioada de creditare medie este de 30 de ani (80%). Veniturile beneficiarilor de credite Prima Casă se încadrează între 1.500 lei şi 3.000 lei (50%). Cea mai mare parte dintre clienţii beneficiari de credite Prima Casă au vârsta cuprinsă între 25 şi 34 ani (66%).

BCR a acordat în cadrul primelor două etape ale programului Prima Casă credite în valoare de peste 525 milioane euro, adică mai mult de o treime din totalul împrumuturilor acordate de bănci în cadrul programului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici