Bechtel a asfaltat 30 de kilometri din cei 42 de kilometri ai tronsonului Câmpia Turzii-Gilău

Compania Bechtel, constructorul autostrăzii Braşov-Borş (Transilvania), a asfaltat 30 de kilometri din tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, în lungime de 42 de kilometri, care ar urma să fie finalizat până la 1 ianuarie.

60 afișări
Imaginea articolului Bechtel a asfaltat 30 de kilometri din cei 42 de kilometri ai tronsonului Câmpia Turzii-Gilău

Bechtel a asfaltat 30 de kilometri din cei 42 de kilometri ai tronsonului Câmpia Turzii-Gilău (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Până în acest moment a fost aşternut asfalt pe aproximativ 30 de kilometri, restul de 12 fiind în diferite stadii de execuţie. Pe 17 din cei 30 km asfaltaţi s-a instalat şi stratul final de uzură. De asemenea, au fost instalaţi parapeţi pe 10 kilometri şi se continuă lucrările de montare a gardurilor de protecţie", a anunţat Bechtel.

Astfel, potrivit companiei, 80% din lucrările de construcţie a tronsonului au fost finalizate.

Totodată, constructorul lucrează la benzile de întoarcere destinate secţiunii, amplasate la kilometrii 12+700 şi 44+500, proiectate pentru a asista conducătorii auto să se întoarcă din traseu, în cazul în care greşesc sau trec de nodul rutier.

"Demersurile de instalare a grinzilor de tip U continuă pentru ultimele trei viaducte din cadrul acestei secţiuni. Producţia de grinzi de tip U şi T a fost finalizată, cele peste 1.700 de grinzi produse până acum în şantierele din apropierea aliniamentului acoperind necesarul pentru această secţiune", se arată în comunicat.

La sfârşitul săptămânii, Bechtel va finaliza turnarea plăcii de suprabetonare la viaductul de la km 49+125, toate cele 128 de grinzi U necesare construcţiei viaductului fiind deja instalate.

În paralel, pe secţiunea Suplacu de Barcău-Borş, compania lucrează în 23 de puncte de lucru aflate în zona prioritară între kilometrii 13 şi 30 şi la viaductul de la Suplacu de Barcău, cel mai mare viaduct al proiectului, unde au început lucrările de instalare a grinzilor de tip U.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov - Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici