Berceanu: Delegaţia FMI începe miercuri discuţiile cu Finanţele, iar joi se întâlneşte cu Boc

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) începe, miercuri, discuţiile cu Ministerul Finanţelor şi va avea, joi, o întrevedere cu premierul, fără a încheia cu reprezentanţii partidelor parlamentare un acord de respectare a memorandumului, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

19 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Delegaţia FMI începe miercuri discuţiile cu Finanţele, iar joi se întâlneşte cu Boc

Berceanu: Delegaţia FMI începe miercuri discuţiile cu Finanţele, iar joi se întâlneşte cu Boc (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Astăzi (miercuri-n.r.) sunt deja discuţii programate la Ministerul de Finanţe, iar mâine după-amiază (joi-n.r.) va fi o întâlnire la nivelul primului-ministru, unde probabil vor mai participa şi alţi miniştri", a afirmat Berceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Întrebat de jurnalişti dacă există posibilitatea încheierii unui acord între FMI şi partidele parlamentare, conform unor informaţii transmise, miercuri, în presă, ministrul a răspuns negativ.

"Nu cred, nu cred că FMI vreodată a încheiat acorduri cu partidele. Dumnealor nici discuţii cu partidele, în sensul acesta direct, nu fac. Dumnealor fac nişte discuţii cu nişte persoane care au nişte funcţii oficiale, miniştri, preşedintele Senatului, care provin de la partide şi deci indirect, pentru că FMI nu are niciun fel de conotaţie politică şi evită totodeauna să aibă discuţii sau orice fel de acţiuni către un partid sau altul. Dânşii discută cu instituţiile statului, cu Guvernul, cu Parlamentul, cu comisiile din Parlament, chiar dacă acolo sunt nişte reprezentanţi care spun nişte lucruri şi din punct de vedere al partidului pe care îl reprezintă", a afirmat Berceanu.

Delegaţia FMI a sosit în România, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, pentru a doua revizuire a acordului, vizita urmând să fie încheiată la 9 noiembrie.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că este posibil să fie nevoie de o nouă delegaţie a Fondului care să continue negocierile după ce se va forma noul guvern.

Cea de-a treia tranşă din împrumutul extern are o valoare de 1,409 miliarde DST (aproximativ 1,5 miliarde euro) şi ar urma să fie acordată în luna decembrie, în funcţie de raportul celei de-a doua evaluări a acordului stand-by.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici