BERD analizează un împrumut de 200 milioane de dolari diviziei din Kazahstan a OMV Petrom

BERD analizează acordarea unui împrumut în valoare de până la 200 de milioane de dolari diviziei din Kazahstan a grupului OMV Petrom, Kom Munai, pentru cheltuieli de capital şi refinanţarea unor împrumuturi.

127 afișări
Imaginea articolului BERD analizează un împrumut de 200 milioane de dolari diviziei din Kazahstan a OMV Petrom

BERD analizează un împrumut de 200 milioane de dolari diviziei din Kazahstan a OMV Petrom (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anticipează că împrumutul, care va fi parţial sindicalizat, va fi garantat de OMV Petrom, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Conducerea BERD urmează să discute împrumutul în luna iulie.

Kom Munai deţine licenţă de exploatare a zăcământului de hidrocarburi Komsomolskoye din Kazahstan. Împrumutul va fi folosit de Kom Munai pentru finanţarea cheltuielilor de capital necesare susţinerii şi extinderii producţiei exploatării Komsomolskoye, precum şi pentru refinanţarea împrumuturilor primite de la companii din cadrul Petrom Group.

OMV Petrom este cea mai mare compaie de petrol şi gaze din România, realizând aproape toată producţia de petrol din ţară şi aproximativ jumătate din cea de gaze naturale.

Acţionarii OMV Petrom sunt grupul austriac OMV (51,01%), statul român (20,64%), Fondul Proprietatea (18,99%), restul de 9,36% din acţiuni fiind listate la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici