Blue Air, luată la puricat: Ministerul Finanţelor a cerut Eximbank să analizeze executatea garanţiei

Ministerul Finantelor, în calitate de garant al împrumutului acordat companiei aeriene Blue Air Aviation de cãtre Eximbank, a semnalat bãncii, în calitatea sa de creditor, sã analizeze posibilitatea punerii în aplicare a prevederilor scrisorii de garanţie care acordau finanţatorului acest drept.

499 afișări
Imaginea articolului Blue Air, luată la puricat: Ministerul Finanţelor a cerut Eximbank să analizeze executatea garanţiei

Blue Air, luată la puricat: Ministerul Finanţelor a cerut Eximbank să analizeze executatea garanţiei

Demersul a fost necesar, precizează ministerul, ca urmare a neîndeplinirii în mod repetat de cãtre compania aerianã Blue Air a obligaţiilor asumate în cadrul ajutorului de stat oferit de statul român, respectiv neachitarea dobânzilor şi a ratelor de capital aferente creditului contractat cu garanţia statului.

Eximbank este singura instituţie îndreptãţitã, în mod unilateral, sã solicite executarea scrisorii de garantie, în conformitate cu prevederile legale, mai precizează MInisterul Finanţelor.

Printr-o hotărâre de Guvern din octombrie 2020, Eximbank – instituţie de credit controlată de Ministerul Finanţelor, a acorda un împrumut de 300,8 milioane de lei către Blue Air, pentru compensarea pierderilor suferite în contextul pandemiei. Blue Air nu a plătit nicio rată la împrumutul EximBank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
blue air,
finanţe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici