BMW a remediat o deficienţă care le permitea hackerilor să deschidă uşile a 2,2 milioane vehicule

BMW a remediat o breşă de securitate din softul ConnectedDrive al companiei care ar fi permis hackerilor să deschidă uşile a până la 2,2 milioane de vehicule Rolls-Royce, Mini şi BMW, relatează Automotive News.

1249 afișări
Imaginea articolului BMW a remediat o deficienţă care le permitea hackerilor să deschidă uşile a 2,2 milioane vehicule

BMW a remediat o deficienţă care le permitea hackerilor să deschidă uşile a 2,2 milioane vehicule (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problema, descoperită de reprezentanţi ai asociaţiei automobiliştilor germani ADAC, afecta automobile dotate cu softul ConnectedDrive, care foloseşte carduri SIM pentru identificarea utilizatorilor autorizaţi de dispozitive mobile.

Printre modelele care riscau să fie deschise astfel se numără Rolls-Royce Phantom, automobilele Mini şi majoritatea vehiculelor sub marca BMW, între care automobilul electric i3.

Vehiculele au fost produse în perioada martie 2010-decembrie 2014, potrivit ADAC, iar BMW nu are cunoştinţă dacă deficienţa a fost exploatată.

Şoferii se folosesc de softul ConnectedDrive pentru a activa mecanismul de blocare a uşilor şi pentru servicii precum informaţii în timp real privind traficul, divertisment online şi utilizarea aerului condiţionat.

Riscul de securitate apărea la transmiterea datelor, potrivit BMW.

În ultimii ani, experţii în securitate cibernetică au criticat industria auto pentru că nu a făcut mai mult pentru a securiza comunicaţiile interne ale vehiculelor cu funcţii conectate la reţele.

Pericolul este că hackerii pot obţine acces la sistemele informatizate ale vehiculelor, care comandă totul, de la motor şi frână şi până la instalaţia de aer condiţionat.

BMW a precizat că a luat măsuri pentru a elimina orice posibilă breşă, prin folosirea unui protocol utilizat în securizarea tranzacţiilor de comerţ electronic sau bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici