Boagiu: IBM doreşte crearea unui parc tehnologic la Târgu Mureş

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, duminică, la PRO TV, că IBM a anunţat decizia de a investi într-un parc tehnologic la Târgu Mureş, discuţiile purtându-se încă de anul trecut şi având loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare.

534 afișări
Imaginea articolului Boagiu: IBM doreşte crearea unui parc tehnologic la Târgu Mureş

Boagiu: IBM doreşte crearea unui parc tehnologic la Târgu Mureş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Boagiu a făcut aceste declaraţii în contextul unei întrebări referitoare la faptul că autorităţile române anunţă noi investitori străini însă numele lor sunt ţinute secret.

"Nu există secrete. Eu vă dau un exemplu pe care îl cunosc foarte bine. De exemplu la Târgu Mureş, şi-a anunţat IBM dorinţa de a crea un parc tehnologic. Este o discuţie care se poartă de la sfârşitul anului trecut", a explicat Boagiu.

Ea a spus că a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesară companiei IBM.

"Ştiu foarte bine pentru că noi susţinem această investiţie făcând un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesară pentru a veni investitorul străin", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare şi nici un termen de începere a proiectului, însă a adăugat că mai sunt şi alţi investitori interesaţi de România.

Recent, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, declara că ministerul lucrează la o schemă de ajutoare de stat pentru companiile care vor să dezvolte în România afaceri în domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmând să se numere IBM, Oracle, Dell şi Ericsson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici