Boc: Infrastructura este o prioritate pentru a putea consolida creşterea economică a ţării

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că "orice lucrare de infrastructură care se finalizează este un pas înainte spre consolidarea creşterii economice" şi că în primele şase luni din 2011 investiţiile în acest domeniu au depăşit cu un miliard de lei suma alocată în perioada similară din 2010.

353 afișări
Imaginea articolului Boc: Infrastructura este o prioritate pentru a putea consolida creşterea economică a ţării

Boc: Infrastructura este o prioritate pentru a putea consolida creşterea economică a ţării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, la Cluj, că infrastructura continuă să fie o prioritate a Guvernului pentru a putea consolida creşterea economică a ţării.

"Orice lucrare de infrastructură care se finalizează este un pas înainte spre consolidarea creşterii economice. În primele şase luni ale anului 2011 avem cu cel puţin un miliard de lei mai mulţi bani cheltuiţi decât în primele şase luni din anul 2010, ceea ce înseamnă că infrastructura este o prioritate a noastră pentru a putea consolida creşterea economică a ţării. Orice altă lucrare nouă, care începe, înseamnă noi investiţii şi locuri de muncă pentru cetăţeni", a spus Boc.

Premierul a afirmat că Guvernul vine în sprijinul comunităţilor locale şi finanţează proiecte de investiţii, indiferent dacă este vorba de Bucureşti, Cluj sau de alte zone.

Boc a precizat că se va intra, în perioada următoare, în linie dreaptă cu parteneriatul public-privat în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, cel mai important proiect fiind tronsonul Comarnic-Braşov.

"Alt proiect este Sibiu-Piteşti, din Coridorul IV, care nu e prins pe finanţare europeană în integralitate. Toate aceste lucruri vin în direcţia să ajutăm economia să crească", a spus Boc.

El a arătat că Guvernul este preocupat şi de sprijinirea mediului de afaceri şi că ajutorul cel mai important ce poate fi dat este de continuare a reformelor fundamentale ale statului.

"Un stat modernizat este cel mai mare sprijin pentru oamenii de afaceri", a conchis Boc.

Premierul a inaugurat, sâmbătă, varianta de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia nord-est, Bulevardul Muncii - Apahida, a inspectat lucrările la Stadionul Municipal din Cluj-Napoca, cele de reabilitare a Parcului Central şi a Clădirii Cazino şi cele de reabilitare a liniei de tramvai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici