Boc: Oricând este posibil ca şi alte companii să plece din România

Guvernul nu dispune de date care să indice plecarea din România a altor companii, după Nokia, dar acest lucru este posibil oricând din cauza competiţiei globale, a declarat vineri premierul Emil Boc.

604 afișări
Imaginea articolului Boc: Oricând este posibil ca şi alte companii să plece din România

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu avem date în acest moment, dar oricând este posibil să se întâmple acest lucru din cauza competiţiei globale", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.

El a spus că există şi riscul pierderii actualilor potenţial investitori.

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat însă că Guvernul nu a primit până în prezent vreo informare privind intenţia unei alte companii, după Nokia, de a părăsi România sau de a închide o platformă de producţie din ţară, dar riscul unei delocalizări există în condiţii globale.

Grupul finlandez Nokia a anunţat joi că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici