Boc, profund nemulţumit de construcţia autostrăzii Arad-Timişoara: Cine nu respectă termenele o să plătească

Premierul Emil Boc a declarat vineri, în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, că este "profund nemulţumit" de faptul că nu se respectă termenele contractuale şi că va cere Ministerului Transporturilor sancţionarea constructorului.

1408 afișări
Imaginea articolului Boc, profund nemulţumit de construcţia autostrăzii Arad-Timişoara: Cine nu respectă termenele o să plătească

Boc, profund nemulţumit de construcţia autostrăzii Arad-Timişoara: Cine nu respectă termenele o să plătească (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"E foarte târziu raportându-ne la termenul din iulie pe care l-aţi avut. Nu este un tronson greu care să necesite lucrări de artă inginerească. E nevoie doar de mobilizare. Sunt profund nemulţumit de faptul că nu se respectă termenele contractuale", a spus Boc.

El a afirmat că va cere ministerului de resort sancţionarea constructorului, însă nu a putut preciza valoarea penalităţilor.

"Cât timp o să mai vreţi vreme bună? O să vreţi soare până la Crăciun? O să discut cu ministerul de resort să trecem la penalităţi. Cine nu respectă termenele o să plătească", a afirmat Boc.

Premierul Emil Boc a fost însoţit, pe şantierul autostrăzii Arad - Timişoara, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Lucrările la autostrada Timişoara - Arad au început în vara anului 2009, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirma că aceasta ar trebui să fie dată în folosinţă la sfârşitul anului 2011.

Lucrările sunt executate de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi. Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era 26 ianuarie 2011, constructorul primind extensie de timp până în 26 iulie 2011.

Potrivit reprezentanţilor constructorului, autostrada va fi dată în folosinţă în jurul datei de 15 decembrie 2011, urmând ca ulterior să se facă lucrări care nu vor afecta traficul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici