Borbely: Sperăm ca în 2010 să ajungem la 55.000 de maşini cumpărate prin programul "Rabla"

Producătorii şi importatorii de maşini noi din România ar putea ajunge să vândă 55.000 de unităţi clienţilor români în 2010, a declarat marţi, la Conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, ministrul Mediului Laszlo Borbely.

49 afișări
Imaginea articolului Borbely: Sperăm ca în 2010 să ajungem la 55.000 de maşini cumpărate prin programul "Rabla"

Borbely: Sperăm ca în 2010 să ajungem la 55.000 de maşini cumpărate prin programul "Rabla" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Mă bucur să văd că am reuşit să impulsionăm vânzările de maşini în România prin programul «Rabla», aşa cum ne aşteptam. Din fericire, oamenii sunt descurcăreţi şi văd că economia de piaţă funcţionează, căci procentul de folosire a voucherelor este de 2,9 pentru o maşină nouă cumpărată. Văd că au apărut deja oferte ale dealerilor, care spun «Veniţi la noi să vă luaţi o maşină nouă şi vă dăm două vouchere ca să aveţi un preţ mai mic», asta este bine", a spus Borbely.

Ministrul a subliniat, pe lângă importanţa economică a programului, şi efectele benefice ale acestuia pentru protecţia mediului.

"Sunt studii care arată că 12% din poluarea aerului la nivel european provine de la maşini. În aceste condiţii, la nivel european s-a pus problema reducerii acestui cuantum. Programul «Rabla» este una dintre metode, cea de-a doua problemă pe care trebuie să o rezolvăm este infrastructura. Stă în puterea noastră să facem tot ce putem şi aici", a mai spus Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici