Bouygues oferă 10,5 mld euro pentru SFR, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Franţa

Bouygues, grup francez de construcţii şi telecomunicaţii, a oferit 10,5 miliarde de euro în numerar pentru preluarea SFR, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Franţa, divizie a Vivendi, propunere care ar duce la crearea unei companii care să rivalizeze cu Orange.

146 afișări
Imaginea articolului Bouygues oferă 10,5 mld euro pentru SFR, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Franţa

Bouygues oferă 10,5 mld euro pentru SFR, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oferta, care include şi active ale Bouygues Telecom, este finanţată de HSBC Holdings, iar preluarea ar genera venituri suplimentare şi reduceri de costuri evaluate la circa 10 miliarde de euro, transmite Bloomberg.

O ofertă separată, avansată de furnizorul de servicii prin cablu Altice, deţinut de miliardarul Patrick Drahi, evaluează SFR la circa 20 de miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei. Oferta miliardarului Drahi include 11 miliarde de euro în numerar, active în valoare de 3 miliarde de euro şi o majorare de capital de 750 milioane de euro la Altice, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Drahi are o avere netă de 7,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al milionarilor.

Dacă Vivendi va vinde SFR, companie preluată integral în 2011, faptul ar reprezenta orientarea grupului către active media, între care Canal+ şi Universal Music Group.

"Sunt sceptic că Bouygues va pune mâna pe SFR. Puterea pe care ar avea-o pe piaţă SFR şi Bouygues ar ridica semne de întrebare la autorităţile antitrust", a declarat Emeka Obiodu, analist la compania de consultanţă Ovum în Londra.

Un alt operator care ar putea fi interesat de SFR ar fi fostul acţionar al acesteia Vodafone Group, care are bani la dispoziţie în urma vânzării participaţiei deţinute la Verizon Wireless, a arătat Obiodu.

Un purtător de cuvânt al Vodafone a refuzat să comenteze.

Vivendi, cel mai mare grup de media şi telecomunicaţii, trebuie să analizeze dacă fondurile obţinute din vânzarea SFR vor compensa riscurile politice şi concurenţiale.

Unirea SFR cu Bouygues Telecom ar crea un operator cu peste 21 de milioane de abonaţi, apropiat ca mărime de liderul de piaţă Orange.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici