Broker: Numărul investitorilor la bursă va continua să scadă până la sfărşitul lui 2016

Scăderea din ultimii ani a numărului de investitori pe bursă este cauzată în mare parte de lipsa IPO-urilor (ofertă publică iniţială - n. red.), slaba evoluţie a indicelui BET şi lipsa totală a unei promovări către populaţie, este de părere Alexandru Chiriluş, broker la Intercapital.

691 afișări
Imaginea articolului Broker: Numărul investitorilor la bursă va continua să scadă până la sfărşitul lui 2016

Broker: Numărul investitorilor la bursă va continua să scadă până la sfărşitul lui 2016 (Imagine: Adrian Cojocaru/ Mediafax Foto)

"Pe lângă acestea, deficitul de imagine suferit de bursă din cauza crizei financiare încă îşi face simţită prezenţa", a explicat el.

Numărul de investitori pe bursa de la Bucureşti, catalogată drept piaţa de frontieră, era la finele anului 2015 de 71.100 de persoane, minimul din 2006 încoace şi cu 4,6% mai mic faţă de anul precedent.

Indicatorul este calculat fără a lua în calcul dacă un investitor are deschise conturi la unu sau mai mulţi brokeri sau societăţi de administrare a investiţiilor, potrivit datelor Fondului de Compensare a Investiţiilor.

"Sunt convins că acest trend va continuă până la sfârşitul anului, îmi este greu să cred că problemele identificate din piaţă vor fi corectate într-un timp atât de scurt, respectiv până la finalul anului", mai spune Chiriluş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici