Brokerii din Rusia au şansa unor câştiguri masive de pe urma crizei din Ucraina

Brokerii din Rusia au şansa în 2014 să obţină câştiguri masive de pe urma crizei din Ucraina, în condiţiile în care tranzacţiile cu acţiuni aproape s-au dublat în martie la 50 de case de brokeraj, faţă de luna precedentă, iar în aprilie s-au menţinut la un nivel ridicat, potrivit Bursei din Moscova.

334 afișări
Imaginea articolului Brokerii din Rusia au şansa unor câştiguri masive de pe urma crizei din Ucraina

Brokerii din Rusia au şansa unor câştiguri masive de pe urma crizei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intensificarea tranzacţiilor cu acţiuni contrastează cu problemele bancherilor de investiţii, ale căror comisioane au scăzut din cauza efectului negativ al conflictului din Ucraina asupra sectorului de profil, transmite Bloomberg.

Nivelul RTS Volatility Index, care măsoară fluctuaţiile posibile ale acţiunilor ruseşti, este de peste două ori mai ridicat comparativ cu luna decembrie, chiar dacă a scăzut faţă de un maxim al ultimilor cinci ani atins pe 3 martie.

"Instabilitatea pieţei este legată întotdeauna de creşterea volumului tranzacţiilor. Criza este o oportunitate. Pot fi create multe averi", a declarat Igor Vain, director general al Renaissance Capital.

Volumul tranzacţiilor Renaissance Capital a crescut cu 76% în luna martie, faţă de februarie.

Indicele Micex al bursei din Moscova este în scădere, joi, cu 0,5%. Indicele a avansat cu 7,4% faţă de un minim al ultimilor patru ani atins pe 14 martie.

Un indice calculat de Bloomberg pentru companiile din Rusia listate în Statele Unite este în declin cu 0,9%.

Fluctuaţiile de preţ din ultima perioadă şi volumul crescut al tranzacţiilor cu acţiuni ale companiilor din Rusia sunt similare cu cele produse atunci când Rusia a trimis trupe în Georgia, în 2008, în timpul unui război de cinci zile.

La cinci ani după ce Rusia şi-a sporit controlul asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, preşedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea.

Statele Unite acuză Rusia că instigă violenţele din estul Ucrainei şi au avertizat că vor impune Moscovei noi sancţiuni. Rusia neagă implicarea în acţiunile separatiştilor pro-ruşi, afirmând că autorităţile de la Kiev ignoră cererile acestora.

Rulajul total al bursei din Moscova, cu acţiuni ale companiilor, fondurilor de investiţii şi certificate de depozit, a atins în martie 1.300 de miliarde de ruble (3,7 miliarde dolari), faţă de 692 miliarde de ruble în luna precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici