Bugetul MTI ar putea fi majorat pentru refacerea liniei feroviare Braşov-Podu Olt

Guvernul ar putea suplimenta bugetul pentru acest an al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) cu 7,5 milioane de lei pentru lucrări la linia de cale ferată Braşov-Podu Olt, afectată de ploi torenţiale în luna iulie.

23 afișări
Imaginea articolului Bugetul MTI ar putea fi majorat pentru refacerea liniei feroviare Braşov-Podu Olt

Bugetul MTI ar putea fi majorat pentru refacerea liniei feroviare Braşov-Podu Olt (Imagine: Mediafax Foto)

"Fondurile prevăzute se utilizează pentru servicii de expertiză, proiectare şi executarea lucrărilor necesare redeschiderii circulaţiei trenurilor în zona podului de la kilometrul 99+396, de pe linia 205 Braşov-Podu Olt, afectată de calamităţile naturale produse în luna iulie 2009", se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de MTI.

Suma va fi asigurată din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului.

Ploiele torenţiale din prima decadă a lunii iulie au afectat infrastructura feroviară pe ruta Braşov-Podul Olt, astfel încât în prezent circulaţia este închisă între staţiile Arpaş-Porumbacu deorece aluviunile au deplasat o pilă a podului de la kilometrul 99.

Deschiderea circulaţiei pe ruta respectivă presupune trei etape, din care prima o reprezintă suplimentarea bugetului MTI cu 7,5 milioane de lei pentru achiziţionarea la pachet a serviciului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de punere în siguranţă a tablierelor şi redeschiderea circulaţiei trenurilor cu restricţii de viteză.

Etapa a doua presupune asigurarea sursei de finanţare pentru refacerea pilei şi punerea în siguranţă a podului prin realizarea lucrărilor de apărare şi protecţie necesare în amonte şi aval de pod. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 8,3 milioane de lei, fără TVA, suma urmând să fie cuprinsă în bugetul pe anul 2010 al CFR SA.

După asigurarea sursei financiare pentru etapa a doua MTI va efectua lucrările finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici