Bulgaria a aprobat proiectul unui canal navigabil Dunăre-Marea Neagră, între Ruse şi Varna

Bulgaria intenţionează să construiască un canal navigabil între oraşele Ruse (situat pe malul Dunării) şi Varna (pe litoralul Mării Negre), conform unui proiect aprobat de Consiliul regional din regiunea nord-estică, informează site-ul Novinite.com.

1146 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a aprobat proiectul unui canal navigabil Dunăre-Marea Neagră, între Ruse şi Varna

Bulgaria a aprobat proiectul unui canal navigabil Dunăre-Marea Neagră, între Ruse şi Varna (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Proiectul de construire a canalului navigabil Ruse - Varna a fost aprobat joi, într-o reuniune a reprezentanţilor provinciilor bulgare Veliko Târnovo, Gabrovo, Razgrad, Ruse şi Silistra.

Guvernatorul districtului Ruse, Stefko Bordjiev, a catalogat drept "extravagant" proiectul în valoare de 3,6 miliarde de leva (1,84 miliarde de euro), admiţând însă că ar fi foarte util pentru dezvoltarea regională.

Bordjiev a amintit că primele studii pentru construirea unui canal Ruse - Varna au avut loc în anul 1972, proiectul fiind abandonat la acea vreme din cauza costurilor foarte mari.

Canalul navigabil între oraşele Ruse şi Varna ar urma să aibă lungimea totală de 192 de kilometri, începând din portul Ruse (la Dunăre), trecând prin Razgrad şi ajungând la Varna, în Marea Neagră.

Canalul nu va fi utilizat doar pentru navigaţie, urmând să aibă şi rol de fertilizare a solului şi de furnizare de apă în zone industriale din nordul Bulgariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici