CA al Altur va alege un preşedinte interimar; Cristi Bunu a fost arestat în cazul Cătălin Chelu

Administratorii producătorului de piese şi accesorii pentru motoare şi autovehicule Altur Slatina (ALT) vor alege miercuri un preşedinte CA interimar, întrucât Antonel Cristi Bunu a fost arestat, duminică, împreună cu omul de afaceri Cătălin Chelu şi încă două persoane pentru dare de mită.

98 afișări
Imaginea articolului CA al Altur va alege un preşedinte interimar; Cristi Bunu a fost arestat în cazul Cătălin Chelu

CA al Altur va alege un preşedinte interimar; Cristi Bunu a fost arestat în cazul Cătălin Chelu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşeditele interimar va conduce Consiliul de Administraţie pe "perioada absenţei actualului preşedinte", potrivit unui comunicat transmis, luni, de Altur Bursei de Valori Bucureşti.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi peventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, duminică dimineaţă, cererea procurorilor DNA în acest sens.

Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Constantinescu, Bunu şi Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict în cazul lui Chelu, după ce acesta ar fi încercat să îi ofere lui Fătuloiu mită 50.000 de euro, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT. Potrivit lui Fătuloiu, cele patru persoane au vrut să îi ofere mită şi două case şi două maşini, pe lângă cei 50.000 de euro. Maşinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar în parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despre două BMW-uri albe, la faţa locului fiind găsite şi actele caselor şi banii, valoarea totală a mitei fiind de un milion de euro.

Cătălin Chelu este cercetat în 48 de dosare, aflate în lucru la unităţi de poliţie şi de parchet, printre care trei sunt instrumentate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sub aspectul comiterii de infracţiuni la legea pieţei de capital, evaziune fiscală şi spălare de bani, nefiind începută urmărirea penală împotriva omului de afaceri.

Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, apropiaţi ai lui Chelu şi asociaţi în firme alături de acesta, au fost prinşi alături de acesta în urma flagrantului delict din faţa sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, împreună cu Chelu pentru a-i oferi mită lui Fătuloiu.

Cătălin Chelu deţine indirect, prin Mecanica Rotes (METY) şi Celule Electrice (CLEL), 43% din capitalul Altur, iar Eastern Eagle Fund controlează 9,61%.

Altur are un capital social de 82,4 milioane lei, divizat în 824,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

În prima parte a şedinţei bursiere de luni a fost realizată doar o tranzacţie cu acţiunile Altur în valoare de 1.000 de lei, la preţul de 0,0411 lei, în scădere cu 0,24%. La această cotaţie, firma are o capitalizare de 33,8 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici