Călătoriile de afaceri vor creşte la nivel mondial cu 21% în acest an

Cheltuielile pentru călătoriile de afaceri vor creşte cu 21% în acest an la nivel mondial, ajutate de lansarea vaccinurilor COVID-19, dar nu vor reveni la niveluri pre-pandemice până la mijlocul deceniului, a declarat marţi o asociaţie de specialitate, citată de Reuters

340 afișări
Imaginea articolului Călătoriile de afaceri vor creşte la nivel mondial cu 21% în acest an

Sursa foto: profimedia

Se preconizează că cheltuielile pentru călătoriile de afaceri vor creşte la 842 miliarde de dolari în 2021, potrivit Global Business Travel Association (GBTA), după ce a scăzut cu 52% în 2020, la 694 miliarde de dolari, din cauza pandemiei.

După un deceniu de creştere anuală constantă, estimăruile indică o scădere a domeniului în 2020, de 10 ori mai mari decât declinurile de după atacurile din 11 septembrie 2001 sau recesiunea din 2008, a spus GBTA.

În ciuda creşterii preconizate a călătoriilor în 2021, incertitudinile în ceea ce priveşte progresul vaccinării şi politicile preşedintelui SUA Joe Biden pot afecta recuperarea.

„Vaccinarea continuă va fi esenţială pentru recuperarea la nivel global, la fel ca şi deciziile pe care noua administraţie Biden le va lua în ceea ce priveşte comerţul global şi politicile de carantină”, a declarat Dave Hilfman, director executiv interimar al GBTA într-o declaraţie.

Până la sfârşitul anului 2024, se preconizează că cheltuielile pentru călătorii de afaceri vor ajunge la aproximativ 1,4 trilioane de dolari, aproape de vârful de venituri pre-pandemie din 2019, de 1,43 trilioane de dolari, a spus grupul, care proiectează o recuperare completă în 2025.

Principalele economii în curs de dezvoltare din Asia Pacific vor conduce la creşterea globală a călătoriilor de afaceri în următorul deceniu, a spus grupul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici