Călin Ile, industria hotelieră: Bugetul de promovare al României "ar face multe companii să râdă"

România este o ţară care trăieşte din turismul intern, iar următorul pas este construirea unei abordări coerente şi ieşirea pe pieţele internaţionale, a declarat Călin Ile, directorul hotelului Ibis Gara de Nord şi preşedinte al Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

332 afișări
Imaginea articolului Călin Ile, industria hotelieră: Bugetul de promovare al României "ar face multe companii să râdă"

Călin Ile, industria hotelieră: Bugetul de promovare al României "ar face multe companii să râdă"

„Avem potenţial, dar e cert că nu îl valorificăm. Trebuie să găsim ecuaţia perfectă între rolul statului şi rolul privatului. Bugetul pentru promovarea turismului în 2016 este de 2 milioane euro, o cifră din cauza căreia multe companii ar râde", a afirmat Călin Ile. În opinia lui, subfinanţarea se reflectă într-o promovare ineficientă.

„Vrem să aducem turişti străini, dar Bucureştiul este singura capitală din Europa care nu are un centru de conferinţe internaţional. În planul arhitectural, acesta trebuia să fie pe locul care acum îi este alocat moscheei. O decizie politică ar rezolva problema în doi ani.“, a mai spus Ile.

Turismul contribuie în mod direct cu mai puţin de 2% la PIB-ul ţării, spre deosebire de Croaţia, unde susţine economia locală cu 18 sau 20 de procente.

„Trebuie să schimbăm modul în care se face turism în ţara aceasta. Lumea s-a schimbat şi apar tendinţe noi care ne obligă să nu mai privim turismul ca în anii ’80. În modul în care lucrăm azi, nu avem rezultate. Suntem obligaţi să ne schimbăm“, a afirmat preşedinte al Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici