Câte magazine Penny Market se vor deschide în următorii doi ani

Rewe România, proprietarul reţelelor de discount Penny Market şi XXL Mega Discount, are un nou consiliu de administraţie şi are în plan deschiderea a peste 35 de magazine în următorii doi ani şi a unei noi platforme logistice, a anunţat compania.

1580 afișări
Imaginea articolului Câte magazine Penny Market se vor deschide în următorii doi ani

Câte magazine Penny Market se vor deschide în următorii doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Piaţa de retail din România are în continuare un enorm potenţial pentru dezvoltare, dat fiind că ponderea numărului de magazine aferente comerţului modern pe cap de locuitor esta abia la 25% din media europeană", a arătat într-un comunicat conducerea REWE România.

Acesta, alături de rezultatele financiare pozitive de pe piaţa locală, sunt principalele motive pentru care România se află în focusul grupului Rewe şi în următorii ani.

Astfel, în perioada 2014-2015, Rewe România urmează să deschidă între 35 şi 45 de noi unităţi Penny Market şi o a treia platformă logistică, în zona Moldovei, după cele două deja existente, în Turda, judeţul Cluj, şi Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov. Potrivit unor informaţii anterioare, investiţia într-un magazin este de circa două milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului.

În prezent, reţeaua companiei numără 157 de magazine, dintre care 149 sub brandul Penny Market şi şapte XXL Mega Discount şi avea un număr de 3.212 de angajaţi. Cel mai nou magazin XXL Mega Discount a fost deschis la Ploieşti, în luna aprilie 2014.

Grupul Rewe România este format din două companii, una operativă (magazinele - n.r.) REWE România SRL şi o firmă de dezvoltare imobiliară - REWE Projektentwicklung.

Anul trecut, afacerile cumulate ale celor două firme au crescut cu 13,8% comparativ cu 2012 şi au depăşit 500 milioane euro.

Cifra de afaceri înregistrată de compania Rewe România a fost de 2,19 miliarde lei, reprezentând o creştere de 12,9% faţă de anul anterior, iar cea a diviziei de real estate Rewe Projektentwicklung România a ajuns la 61,7 milioane lei.

Compania are şi un nou Consiliul de Administraţie, format din Dennis Biernatzki - administrator pentru departamentele achiziţii, asigurarea calităţii, marketing/shopper marketing, Daniel Gross -administrator pentru departamentele audit, controlling, construcţii, expansiune, financiar, resurse umane, IT, juridic, logistică şi Oliver Eifler - administrator pentru departamentele XXL Mega Discount şi vânzări.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

În România, grupul german Rewe mai este prezent prin lanţul de supermarketuri Billa, care numără 80 de unităţi.

La nivel internaţional, Rewe are 15.000 de magazine şi 330.000 de angajaţi în 12 ţări europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici