Ce profituri au hotelurile de pe litoralul românesc în fiecare vară

Un hotel cu 200 de camere din sudul litoralului poate avea un profit net pe vară de 100.000 de euro, în timp ce o unitate de cazare similară din Mamaia poate ajunge chiar şi la un câştig de 500.000 de euro pe sezon, a declarat marţi într-o conferinţă Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

1365 afișări
Imaginea articolului Ce profituri au hotelurile de pe litoralul românesc în fiecare vară

Hotel Amfiteatru Olimp (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Câştigurile pe sezon ale unui hotel de pe litoral variază între 500 de euro pe cameră într-o unitate din sud, la 1.000 de euro pe cameră sau chiar şi 3.000 de euro în Mamaia. Ca să-ţi recuperezi o investiţie într-iun hotel din Sud durează cam 15 ani, iar în Mamaia o investiţie poate fi recuperată chiar şi în 5 ani, dacă hotelul este bine amplasat", a spus Murad.

Acesta a afirmat că un hotel de 200 de camere din staţiunile din Sud poate face un profit net de 100.000 de euro, iar o unitate similară, tot de 200 de camere, dar din Mamaia, poate să rămână "uşor" chiar şi cu un profit de 400.000-500.000 de euro pe sezon.

Pe de altă parte, patronatele din turism susţin că tarifele de pe litoral nu vor creşte îb 2015.

"Dacă guvernanţii vor avea un moment de rădăcire şi vor reduce TVA, chiar dacă vor scădea preţul utilităţilor, noi vă garantăm că vom micşora tarifele la cazare. Dar în condiţiile actuale, cu acest TVA, cu aceste preţuri la utilităţi, vom menţine tarifele şi pentru 2015 aşa cum sunt acum. Vor fi cazuri de hotelieri care din cauza investiţiilor mari în extinderi, piscine etc. vor creşte uşor tarifele", a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia.

Murad spune că din totalul profiturilor unui hotel, 35% sunt impozite directe şi indirecte.

"Este foarte mult. Imens. Şi sunt convins că mulţi dintre noi nu ştiu de multe alte taxe care trebuie plătite, şi o să ne vină apoi din urmă să plătim de zece ori mai mult. Aşa de multe taxe sunt, că fiecare patron va trebui să angajeze un om special ca să caute ce taxe mai trebuie să plătim", a adăugat oficialul FPTR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici