CE va elibera la începutul lunii martie următoarea tranşă de împrumut, de 1 mld. euro

România va primi următoarea tranşă de împrumut din acordul încheiat cu Comisia Europeană, în valoare de un miliard de euro, la începutul lunii martie, potrivit unei decizii adoptate marţi de Consiliul miniştrilor de Finanţe ai statelor UE - ECOFIN.

21 afișări
Imaginea articolului CE va elibera la începutul lunii martie următoarea tranşă de împrumut, de 1 mld. euro

CE va elibera la începutul lunii martie următoarea tranşă de împrumut, de 1 mld. euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Miniştrii de Finanţe au aprobat Decizia revizuită privind acordarea împrumutului pentru România în vederea sprijinirii balanţei de plăţi pe termen mediu, precum şi Recomandarea Consiliului (conform articolului 126.7) de corectare a deficitului excesiv pentru România. (...) În ceea ce priveşte asistenţa financiară pe termen mediu, urmare adoptării noii Decizii, România va primi următoarea tranşă din împrumut, în valoare de 1 miliard euro, la începutul lunii martie", se arată într-o informare de presă a Ministerului Finanţelor Publice.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene s-a aflat la Bucureşti în luna ianuarie pentru a doua şi a treia evaluare a acordului stand-by încheiat cu România.

La finalul vizitei, reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz, a afirmat că executivul european va elibera următoarea tranşă de un miliard de euro pentru România în luna martie.

Prima tranşă de la UE, în valoare de 1,5 miliarde de euro, a fost acordată în luna iulie.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Board-ul FMI va analiza vineri evaluarea acordului cu România, în vederea eliberării a două tranşe, în sumă de 2,3 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici