Cel mai bogat om din lume a pierdut opt miliarde dolari pe bursă în această săptămână

Portofoliul de acţiuni al miliardarului mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu opt miliarde de dolari în această săptămână, la 63 miliarde de dolari.

2302 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din lume a pierdut opt miliarde dolari pe bursă în această săptămână

Cel mai bogat om din lume a pierdut opt miliarde dolari pe bursă în această săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Averea lui Slim a fost lovită de declinul bursei din Mexic, indicele IPC al celor mai lichide acţiuni pierzând 7,4%, şi de deprecierea peso-ului faţă de dolar, în contextul temerilor că problemele economice din SUA vor afecta şi Mexic. Eliminarea a trei companii deţinute de Slim din componenţa indicelui IPC a înrăutăţit situaţia miliardarului, potrivit datelor Bloomberg.

"A fost afectat puternic de eliminarea acestor companii din IPC. Situaţia reflectă nervozitatea de pe pieţe. Este parte a prezenţei pe bursă", a declarat Leon Cabrera, trader la compania Vanguardia Casa de Bolsa din Mexico City.

America Movil SAB, cea mai mare companie de telefonie mobilă de pe continentul american, controlată de Slim, a scăzut cu 6,9% în ultima săptămână. America Movil are o cotă de piaţă de 70% în Mexic.

Slim a fost desemnat în martie cel mai bogat om din lume, pentru al doilea an consecutiv, de către revista Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici