CEO VEKA: După aprobarea preluării Gealan, vrem ca mărcile să funcţioneze independent

Grupul german VEKA, care a anunţat în martie preluarea competitorului Gealan, intenţionează ca după aprobarea tranzacţiei de către autorităţile competente să dezvolte independent cele două branduri, prezente şi în România, a declarat pentru MEDIAFAX Andreas Hartleif, CEO-ul VEKA.

353 afișări
Imaginea articolului CEO VEKA: După aprobarea preluării Gealan, vrem ca mărcile să funcţioneze independent

CEO VEKA: După aprobarea preluării Gealan, vrem ca mărcile să funcţioneze independent (Imagine: Alexandru Ichim/Mediafax Foto)

"După primirea aprobării achiziţiei din partea entităţilor autorizate, vom dezvolta o strategie clară ce va permite ambelor mărci să funcţioneze independent. Astfel, Gealan va continua să fie parte din grupul VEKA şi în viitor. Mai mult decât atât, printr-o strânsă colaborare cu managementul Gealan, vom dezvolta concepte potrivite pentru fiecare piaţă. După imediata finalizare a procedurilor, vom informa toate părţile interesate (angajaţi, clienţi şi publicul general) despre strategia VEKA şi Gealan, iar acestea cu siguranţă vor implica menţinerea structurilor actuale de succes", a afirmat Hartleif.

Astfel, VEKA intenţionează să păstreze Gealan în forma actuală, datorită poziţionării pe segmente diferite pe pieţele unde derulează activităţi.

Producătorul german de profile PVC pentru ferestre şi uşi VEKA a anunţat în martie că va prelua grupul german Gealan, cu acelaşi obiect de activitate, tranzacţia dintre cele două companii prezente şi în România aşteptând aprobarea autorităţilor competente.

Cele două părţi au agreat ca toate informaţiile care fac referire la această achiziţie să fie păstrate sub strictă confidenţialitate.

Afacere de familie, VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 793 milioane euro. Prin achiziţia Gealan de la fondul de investiţii Halder, VEKA îşi va mări personalul cu 1.150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va trece de un miliard de euro.

Fondul de investiţii Halder, parte a companiei belgiene Gimv-Gruppe, a deţinut pachetul majoritar de acţiuni al Gealan între anii 2002-2004 şi a redevenit proprietarul grupului german în 2011, preluând pachetul majoritar de la Axa Private Equity, înregistrată în Franţa.

În România, grupul VEKA este prezent prin importuri, în vreme ce Gealan este şi producător de profile din PVC, având o fabrică în Bucureşti. Cele două companii se numără printre principalii furnizori de profile din PVC de pe piaţa românească.

Afacerile VEKA din România au crescut cu 7% anul trecut, la 16 milioane euro, iar rulajul Gealan România a stagnat la aproximativ 25 milioane euro. Vânzările anuale de tâmplărie izolantă din România sunt evaluate la aproximativ 300 milioane euro, din care segmentul de profile PVC acoperă circa o treime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici