China va deveni a doua mare piaţă de capital din lume până în 2030, peste Marea Britanie şi Japonia

China va depăşi până în 2030 Marea Britanie şi Japonia devenind a doua mare piaţă de capital din lume, după Statele Unite, potrivit unui studiu al băncii elveţiene Credit Suisse, citat de CNBC.

China va deveni a doua mare piaţă de capital din lume până în 2030, peste Marea Britanie şi Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Capitalizarea va creşte în China în următorii 17 ani până la 54.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 19% din valoarea pieţelor de capital la nivel global.

"Prognoza este bazată pe premisa privind liberalizarea contului de capital în China în următorii 17 ani, care ar da investitorilor străini acces la piaţa acţiunilor de tip A", notează Credit Suisse.

Ponderea ţărilor emergente în capitalizarea la nivel global ar urma să crească de peste două ori până în 2030.

Cele 20 de economii emergente mari analizate de Credit Suisse reprezintă în prezent doar 22% din capitalizarea la nivel global şi 14% din piaţa obligaţiunilor corporate şi guvernamentale.

Până în 2030, ponderea pieţelor de capital din ţările emergene va urca la 39%, în timp ce pe obligaţiuni ale companiilor va ajunge la 36%, iar pe obligaţiuni guvernamentale la 27%.

Alte economii emergente vor înregistra, de asemenea, o ascensiune puternică în această perioadă.

Printre acestea, Arabia Saudită va urca de pe locul 10 în prezent pe 6 până în 2030, Indonezia de pe 12 pe 7, iar Turcia de pe 17 pe 10.

Statele Unite vor rămâne cea mai mare piaţă de capital din lume, cu o valoare estimată la 98.000 de miliarde de dolari în 2030, reprezentând 35% din totalul la nivel global.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
CHINA ,
PIAŢĂ DE CAPITAL ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”