Circa 374.000 de tranzacţii pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul în ianuarie-august

Românii au efectuat în primele opt luni circa 374.000 de tranzacţii pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea tranzacţiilor ajungând la 134 de milioane de euro.

99 afișări
Imaginea articolului Circa 374.000 de tranzacţii pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul în ianuarie-august

Circa 374.000 de tranzacţii pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul în ianuarie-august (Imagine: Shutterstock)

Anul trecut, românii au realizat 372.000 de plăţi de taxe şi impozite cu cardul, care au totalizat 133 milioane lei.

"În primul trimestru, au fost realizate tranzacţii cu cardul în valoare de 98,7 milioane lei la nivel naţional, reprezentând trei sferturi din valoarea totală consemnată anul trecut", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.

Din această sumă, valoarea tranzacţiilor cu cardul online a crescut de aproape trei ori, la 16,2 milioane lei, iar plăţile la POS-urile instalate în casierii şi locaţiile speciale au consemnat un avans de 19%, la 82,5 milioane lei.

În Bucureşti au fost plătite cu cardul taxe şi impozite în valoare de 40 milioane lei, 85% dintre acestea fiind tranzacţii fizice, la POS-urile instalate la casierii şi în locaţiile speciale.

La finalul primului trimestru, erau înrolate 118 primării în portalul ghişeul.ro, unde se pot plăti online taxele şi impozitele locale, sau acceptau plata online pe site-urile proprii, numărul acestora fiind mai mare cu 60% faţă de anul trecut.

Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei s-au clasat pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte plata cu cardul, efectuând 99 de tranzacţii la 1.000 de locuitori, în creştere cu 52% faţă de anul trecut. Aceştia au fost urmaţi de locuitorii sectorului 4, cu 82 tranzacţii la 1.000 locuitori, şi cei din sectorul 6, cu 75 de tranzacţii.

Top 10 primării este completat de administraţiile din Cluj-Napoca, Braşov, Baia Mare, Ploieşti, Oradea, Piteşti şi Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici