Circa 70% dintre turiştii prezenţi la târgul Holiday Market au cumpărat vacanţe în străinătate

Aproximativ 70% dintre turiştii care au cumpărat vacanţe la târgul Holiday Market, din 17 - 20 martie, au preferat destinaţiile externe, iar agenţiile de turism au vândut cu 15-20% mai multe pachete decât la ediţia din 2010, în valoare totală de aproape 600.000 euro.

24 afișări
Imaginea articolului Circa 70% dintre turiştii prezenţi la târgul Holiday Market au cumpărat vacanţe în străinătate

Circa 70% dintre turiştii prezenţi la târgul Holiday Market au cumpărat vacanţe în străinătate (Imagine: Shutterstock)

"Cererea a fost orientată preponderent spre vacanţe externe (65 -70%). Turişii români caută discounturi mai mari la vacanţele în străinătate decât la cele din România, iar prognoza anunţată privind o creştere uşoară a tarifelor pentru destinaţii ca Turcia, Grecia, Bulgaria, în urma absenţei de pe piaţă a Egiptului şi Tunisiei, i-a determinat să profite de discounturile expozanţilor, care s-au încadrat între 5% - 30%", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Potrivit datelor ANAT, aproximativ 65% dintre turişti s-au arătat dispuşi să cheltuiască între 350-650 euro pe pachet, iar 20% între 650 şi 1.000 de euro. De asemenea, circuitele cu autocarul sunt preferate de 12% dintre români.

Târgul a avut aproape 20.000 de vizitatori, cu circa 10% mai mulţi decât anul trecut, se arată într-un comunicat al ANAT.

La prima ediţie a târgului, care s-a desfăşurat în 2010, vânzările de pachete turistice s-au situat la circa 500.000 de euro.

Holiday Market a reunit 120 de expozanţi, pe o suprafaţă de peste 5.000 de metri pătraţi, printre care agenţii de turism, birouri de turism în România ale unor ţări, parteneri străini ai agenţiilor româneşti din ţări precum Cipru, Bulgaria, Malta, Indonezia, Israel sau Turcia, asociaţiile de promovare a turismului regionale Litoral - Delta Dunării, Maramureş, Bucovina, Braşov, Sighişoara, Sibiu, Prahova, Râşnov, Gorj, cât şi autorităţi locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici