Cîţu: Multe dintre măsurile economice de relaxare, care expiră la sfârşitul lui iunie, vor fi prelungite până pe 25 octombrie

2736 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Multe dintre măsurile economice de relaxare, care expiră la sfârşitul lui iunie, vor fi prelungite până pe 25 octombrie

Cîţu: Multe dintre măsurile economice de relaxare care vor expira la sfârşitul lui iunie vor fi prelungite până pe 25 octombrie

O parte dintre măsurile de relaxare economică luate pentru a veni în ajutorul companiilor, ce urmau să expire la finele lunii iunie, vor fi prelungite până la 25 octombrie, a declarat, joi seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Decizia va fi adoptată joi seara, în şedinţa de guvern.

„Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice, vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Florin Cîţu a transmis că deja 4.000 de companii beneficiază de programul IMM Invest şi că se aşteaptă ca până la începutul săptămânii viitoare numărul lor să crească la 10.000 de companii.

„IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să accelereze, estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Ministrul a estimat că în final 40.000 de companii vor avea acces la creditele facilitate de IMM Invest, programul guvernamental de sprijinire întreprinderilor mici şi mijlocii, care a fost elaborat ca urmare a crizei induse de pandemie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici