Comisia de Buget-Finanţe: Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi

Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat, miercuri, aplicarea majorităţii prevederilor ordonanţei privind creditele populaţiei doar la contractele de împrumut încheiate după intrarea în vigoare a actului normativ.

28 afișări
Imaginea articolului Comisia de Buget-Finanţe: Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi

Comisia de Buget-Finanţe: Majoritatea prevederilor OUG 50, aplicate doar la creditele noi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputaţii Comisiei de buget-finanţe au aprobat aplicarea unor prevederi OUG 50 doar la creditele noi.

"Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică contractelor în curs de derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă cu excepţia dispoziţiilor art. 66-69 şi, în ceea ce priveşte contractele de credit pe durata nedeterminată existente la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, a dispoziţiilor art. 37 (1), art. 50-55, art 56 alin (2), art 57 alin (1) şi (2), art. 66-69 şi art. 70-71 din prezenta ordonanţă de urgenţă", potrivit amendamentului aprobat de deputaţi.

Amendamentul mai prevede că actele adiţionale încheiate şi semnate în vederea asigurării conformităţii contractelor de credit cu prevederile ordonanţei de urgenţă 50 îşi produc efectele în conformitate cu termenii contractuali agreaţi între părţi.

Totodată, actele adiţionale nesemnate de către consumatori, considerate acceptate tacit potrivit articolului 95 din OUG 50, îşi vor produce efectele în conformitate cu termenii în care au fost formulate, "cu excepţia cazului în care consumatorul sau creditorul notifică cealaltă parte în sens contrar în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi".

Amendamentul a fost aprobat cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici