Comisia Europeană solicită României să transpună Directiva privind mărcile

Comisia a decis joi să trimită avize motivate Bulgariei, Ciprului, Franţei, Greciei, Letoniei, României şi Sloveniei, solicitându-le să ia măsurile necesare pentru a transpune integral Directiva privind mărcile, în urma scrisorilor de punere în întârziere trimise în martie.

146 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană solicită României să transpună Directiva privind mărcile

Comisia Europeană solicită României să transpună Directiva privind mărcile

Directiva constituie un pas important în modernizarea şi armonizarea în continuare a legislaţiei UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiţie revizuită a mărcii adaptată la era digitală, noi motive care exclud înregistrarea mărcilor, noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum şi noi dispoziţii de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE. Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 14 ianuarie 2019. Statele membre în cauză nu au notificat Comisiei sau nu au transpus integral măsurile de transpunere a directivei. Aceste state au acum la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma avizului motivat. În lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia Europeană poate decide să trimită aceste state în faţa Curţii de Justiţie a UE.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în octombrie, grupate pe domenii de politică, includ 64 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligaţiilor, 39 avize motivate şi 2 cazuri de trimitere în faţa Curţii de Justiţie a UE. Totodată, Comisia închide 120 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluţionate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Taguri:
ue,
mărci,
directivă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici